fbpx
50μ ελεύθερο


‘50μ ελεύθερο’
Μετά τις περσινές sold out παραστάσεις η μεικτή (ηθοποιοί με νευρομυϊκές παθήσεις και περιπατητικοί) θεατρική ομάδα ARTimeleia, επανέρχεται με την παράσταση ‘50μ ελεύθερο’ 7 και 8 Οκτωβρίου στις 21:00 στο θέατρο ‘ΦΟΥΡΝΟΣ’.
Ποια η διαφορά ανάμεσα σε δυο μάτια που βλέπουν και δυο μάτια που γράφουν;
Δυο πόδια που περπατούν στο δρόμο και τέσσερις ρόδες που τον διασχίζουν;
‘Για την παραγωγή της οικειοθελούς κίνησης, πρέπει να δοθεί εντολή από τα κινητικά κέντρα του στελέχους και του φλοιού του εγκεφάλου. Επιπλοκές στη μεταφορά της εντολής αυτής μέσω των κινητικών νευρώνων στους μυς, οδηγούν στη μη δυνατή εκτέλεσή της. Η κίνηση όμως με την έννοια της πρόσληψης και της πρόθεσης έχει ήδη υπάρξει.’
Μια παράσταση για τις αποστάσεις και τις διαδρομές που διατρέχουν τις ζωές μας.
Πρόκειται για μια κειμενική σύνθεση πάνω στις διαδρομές που διανύουμε από και προς τα σημεία που καθορίζουν τις ζωές μας ξεκινώντας από την βασική αρχή ότι η κίνηση με την έννοια της πρόσληψης και πρόθεσης, έχει ήδη υπάρξει στον εγκέφαλό μας ακόμα και αν δεν βλέπουμε την πρακτική εφαρμογή της.
Ένα αμαξίδιο διασχίζει το δρόμο για να βρεθεί στη σκηνή, δυο χέρια σε θέση υπτίου ετοιμάζονται για την τελευταία διαδρομή στην πισίνα, δυο αβέβαια πόδια έχουν βάλει σκοπό να εξομολογηθούν ένα έρωτα, τα κουρασμένα δάχτυλα 45 χρόνων γάμου καθαρίζουν το ψάρι του μεσημεριανού φαγητού, δυο κορμιά πνίγονται από πόθο, δυο μάτια γράφουν αυτά που δεν λέγονται.
Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες της παράστασης μέσα από ζωντανές λήψεις-μαρτυρίες, βίντεο, πρωτότυπη μουσική και μια ανάσα για το τέλος της διαδρομής.
Σκηνοθεσία: Αννίτα Καπουσίζη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Κωνσταντινίδου
Παίζουν: Δημήτρης Αγγελόπουλος, Φανή Ζαφειροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Εύα Λαμπάρα, Μαριλιάνα Λυγερή, Γιώργος Σταυριανός.
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Νίκος Συμβουλίδης
Ζωντανή λήψη: Ζαφείρης Χαϊτίδης
Επιμέλεια βίντεο: Κυρηναίος Παπαδημάτος
Φωτογραφίες παράστασης: Αντώνης Προβιάς
7-8 Οκτωβρίου
Θέατρο ‘ΦΟΥΡΝΟΣ’
Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα
Τηλ. Κρατήσεων: 2106460748
Τιμές εισιτηρίου: 10ευρώ, 5ευρώ (μειωμένο)

Did you like this? Share it!

el