fbpx
To 5o φεστιβάλ “Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση”

Η Πλεύσις στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της με στόχο την ανάδειξη νέων δημιουργών αλλά και παράλληλα την παρουσίαση θεαμάτων όπου η δραματουργία τους στηρίζεται στη κίνηση των ερμηνευτών και στη σχέση τους με τα σκηνικά αντικείμενα οργανώνει σε συνεργασία με το θέατρο Φούρνος το 5ο Φεστιβάλ με τίτλο «ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ».
Έχοντας ως θετική εμπειρία την διοργάνωση των προηγούμενων φεστιβάλ και εκτιμώντας την καθολική αποδοχή του κοινού η Πλεύσις θα διοργανώσει το 5ο φεστιβάλ την περίοδο από 27 Απριλίου ως 26 Μαϊου κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Γνωστοί δημιουργοί από το χώρο του πειραματικού θεάτρου, του σύγχρονου χορού και του σύγχρονου τσίρκο αλλά και νέοι καλλιτέχνες οι οποίοι προέρχονται από το εργαστήρι της Πλεύσις θα παρουσιάσουν νέες παραγωγές με επίκεντρο το εκφραστικό σώμα.

1ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/4 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/4
Α΄ ΜΕΡΟΣ
ΟΜΑΔΑ: eQual.0
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: 3s.Om.Think.! (έργο σε εξέλιξη)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20 λεπτά
ΣΥΛΛΗΨΗ: eQual.0
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Γιώργος Αμέντας – Δάφνη Στεφάνου σε συνεργασία με την ομάδα Eekuipoiz – Object 0 (Χρήστος Καούκης & Marion Renard)
ΜΟΥΣΙΚΗ: 96 seXuaL dYslEcTic.! – Άρης Χατζόπουλος (forvitinn)
ΦΩΤΑ: Camilo Betancor
ΧΟΡΕΥΟΥΝ: Γιώργος Αμέντας – Δάφνη Στεφάνου
eQual.0
Conditions:
to connect / to divide / to pull / to push / to direct / to let being directed / to hold / to let being hold / to stop / to flow / to fall / to catch / to let go
Το 3sOm.Think.! είναι ένα απόσπασμα από το έργο eQual.0 που θα παρουσιαστεί στo Outokumpu και στο Kuopio της Φιλανδίας, τον Αύγουστο του 2012.
Η σύλληψη του έργου βασίζεται στο νόμο της φυσικής για την ισορροπία fολ=0 (‘Ενα σύστημα σωμάτων βρίσκεται σε ισορροπία όταν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε αυτό ισούται με μηδέν).
Το eQual.0 είναι ένα παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ δύο σωμάτων κι ενός αντικειμένου, με κανόνες που βασίζονται στους νόμους της βαρύτητας και στην φύση των σωμάτων, τα οποία μεταλλάσσονται και μεταμορφώνονται καθώς κινούνται στο χώρο.
Ένα παιχνίδι, που στοχεύει μέσα απο τις αντιθέσεις και την αντιπαλότητα στην ηρεμία, μία κατάσταση δυναμική και εναλλασσόμενη, χωρίς σταθερές και όρια και κατά την οποία το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο και το πεδίο της βαρύτητας βρίσκονται σε κατάσταση ισορροπίας.

Ευχαριστούμε θερμά τη Νένα Παπαγεωργίου για την υποστήριξή της.


Β΄ ΜΕΡΟΣ

ΟΜΑΔΑ: yellow house
ΤΙΤΛΟΣ: LISTEN WITH YOUR SKIN / SEE WITH YOUR EARS
Gig στον Φούρνο (Αυτοσχεδιασμός με μουσική και χορό).
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 25 λεπτά
ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Αμέντας: ηλεκτρικό μπάσο / χορός,
Δάφνη Στεφάνου: φωνή /χορός
Τυχαίο-τυχερό αντικείμενο.
Special Guests:
Jonas Kocher
Camilo Betancor


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:
Το yellow house χτίστηκε στις Βρυξέλλες το 2008 με πρωτοβουλία της Δάφνης Στεφάνου και από την ανάγκη των φίλων. Φιλοξένησε μουσικούς, ποιητές, ηθοποιούς και χορευτές, μεταξύ των οποίων: η Hanne Cretskens (Billie Hanne), o Boris Cossio, η Marte Reithaug Sterud, η Marjolaine Charbin, ο Frans Vanisacker, η Βασιλική Χρυσανθακοπούλου -Τσαγκάρη, o Cyrille Flamand και άλλοι. Παρουσίασε έργο στις Βρυξέλλες και το Μάαστριχτ. Φιλοξενήθηκε δε, για τις πρόβες και τις παραστάσεις του, στο A la cellule 133a, στο Studio 2 του parts και στο Art Space Maastricht Rondeel.
Η ιδέα του να συναντηθούν καλλιτέχνες από διαφορετικές ειδικότητες και κουλτούρες και να παράγουν έργο χρησιμοποιώντας τεχνικές αυτοσχεδιασμού, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πρωτότυπων παραστάσεων.
Το yellow house μετακομίζει στην Ελλάδα και μας μεταφέρει με αυτήν τη νέα συνεργασία στο LISTEN WITH YOUR SKIN / SEE WITH YOUR EARS όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Did you like this? Share it!

el